5 Tips voor het gebruik van een shampoobar

Super goed dat je heb gekozen om een shampoobar te gaan gebruiken. Slim ook, want naast dat het een stuk beter is voor onze planeet is het ook goed voor je portemonnee. Maar als je nieuw bent op het gebied van plastic en rommelvrije verzorgingsproducten, kan het dat je nog niet helemaal weet hoe zoiets te gebruiken. Om het meeste te halen uit je bar en ervoor te zorgen dat hij zo lang mogelijk mee gaat, heb ik hieronder 5 tips voor het gebruik van een shampoobar op een rijtje gezet.

5 tips voor het gebruik van een shampoobar

Tip 1: Hoe gebruik je je shampoobar optimaal

Maak, als je onder de douche staat, de haren flink nat en pak daarna je droge shampoobar. Wrijf dan met de bar rechtstreeks op je warme natte haar net zolang tot je naar jouw smaak voldoende schuim hebt gemaakt. Leg dan de bar weg en was je haar zoals je dat gewend bent. Je hoeft overigens helemaal niet zo heel veel schuim te maken, ook met een klein beetje was je je haar goed schoon en is het makkelijk te verdelen over de rest van je haar. Dus, hoe fijn het ook is al dat schuim, a little goes a long way! Op deze manier kun je met een shampoobar wel 3 flessen ‘gewone’ shampoo vervangen.

Tip 2: Hoe bewaar je je shampoobar

Wanneer je je haar hebt gewassen, is het belangrijk om de bar op een plek weg te leggen, waar hij niet in de spetters van het douchewater ligt. Net zoals met ‘gewone’ zeep moet hij namelijk kunnen opdrogen. Een natte shampoobar zal langzaam gaan smelten in het water, totdat er niets meer van over is. Ook komt er van een natte shampoobar teveel product ineens af. En dat is jammer, want dan haal je het niet om die 3 flessen te vervangen. Dus, leg je bar ergens neer waar het water niet bij kan en zorg ook, dat hij niet in een plasje ligt. Leg hem op een zeephouder met voldoende mogelijkheid het water af te laten vloeien. Dan is hij voor het volgende gebruik helemaal opgedroogd en gebruik je op die manier precies de juiste hoeveelheid.

Tip 3: Was minder vaak je haren

Ja, dat is natuurlijk een makkelijke om je shampoobar lang mee te laten gaan. Maar eigenlijk is het heel logisch. Je hoofdhuid vindt het namelijk helemaal niet zo leuk wanneer je je haar vaak wast. Je verwijdert op deze manier namelijk vetten en olie die je hoofdhuid in goede conditie houden. En een hoofdhuid in goede conditie is mooi haar natuurlijk! Dus was je haar maximaal twee keer per week met shampoo. Dat zal in het begin een beetje wennen zijn, maar geloof me, wanneer je eraan gewend bent zal je prachtig glanzende lokken hebben.

Tip 4: Gebruik een conditionerbar

Om een zo mooi mogelijke bos met haar te krijgen, kun je ervoor kiezen om een conditionerbar te gebruiken. De conditionerbars van Hoofd en lijfzaken zorgen ervoor dat de haarschubben, die geopend worden door het wassen van de haren, weer gesloten worden. En ook legt het door het gebruik van plantaardige oliën een heel dun laagje om de haren. Hierdoor worden ze heerlijk glad, glanzend en makkelijk doorkambaar. Let er om deze reden wel op om de conditioner alleen in de punten te gebruiken. Anders wordt je haar weer snel vet en dat wil je natuurlijk niet.

Je hoeft overigens niet in alle gevallen een conditioner te gebruiken. Haarschubben sluiten zich ook wanneer je je haar goed naspoelt met goed koud water of met appelazijn. Ook zo zal je haar glanzend zijn en glad aanvoelen. Maar ja, niet iedereen vindt het idee van een koude douche of de zure lucht van azijn even prettig…

Tip 5: Kies de juiste shampoobar voor jouw hoofdhuid en haartype

Aan de shampoobars van Hoofd en lijfzaken worden pure essentiële oliën toegevoegd. Elke soort olie heeft naast zijn eigen heerlijke geur ook zijn eigen specifieke eigenschappen en kunnen in kleine hoeveelheden een bijdragen leveren aan de gezondheid van jouw haar en hoofdhuid. Elke shampoobar heeft dus zijn eigen werking en kan dus in meer of mindere maten voor jou geschikt zijn. Kijk daarom goed in de beschrijving van de shampoobars wat het beste bij jouw type haar zou passen. Kom je er toch niet uit? Denk er dan eens aan om een proefverpakking te bestellen, zodat je kan vergelijken om te zien waar jouw huid en haar het beste op reageert of welke de je fijnste vindt. Met de beste combinatie hoef je je haar minder te wassen en zal je haar er het allerbeste uitzien en voelen.

Heb je nog geen shampoobar maar ben je wel geïnspireerd geraakt door deze tips en wil je ze gaan gebruiken? Kijk dan gauw hier om de shampoobar te vinden die het beste bij jou past!

Leave a comment