DIY Body Butter

Wat is er fijner dan je huid verwennen met een fijne DIY body butter met een heerlijke geur nadat je uit de douche komt. Vooral nu de kachels weer volop aan staan droogt de huid uit waar je bij staat. Door je droge winterbenen nieuw leven inblazen lekker in te smeren vlak voordat je gaat slapen leven ze weer helemaal op.

Naar de drogist

Voorheen, toen ik nog naar de drogist ging voor allerlei smeersels, was het vooral belangrijk voor me om een zo voedend mogelijke lotion of crème te kopen voor mijn lichaam. Net zoals de huid op mijn gezicht, heeft de rest van mijn huid ook nogal de neiging om snel droog te worden en te gaan jeuken. Dus kocht ik steeds opnieuw maar weer plastic flessen met spul waarin ingrediënten zitten die ik nauwelijks uit kan spreken.

4 keer beter

Toen het kwartje eenmaal gevallen was dat het super eenvoudig en veel beter is voor jezelf, het milieu en je portemonnee om zelf je verzorgingsproducten te gaan maken was ik snel om. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en alles wat je op je huid smeert trekt erin en beland in je lichaam. Dus is het vooral voor dit soort producten super belangrijk iets te gebruiken wat je huid goed en je gezondheid geen kwaad doet.

Essentiele olie

Dus ging ik op zoek naar een mooi recept wat niet te moeilijk is en met herkenbare en puur natuurlijke ingrediënten die je gewoon bij de supermarkt of als puur ingrediënt bij de drogist kan kopen. Met een paar druppels essentiële olie die jij het fijnst vindt krijgt het daarbij ook nog een geur waar jij gelukkig van wordt.

Het kostte me weer een aantal minder goed gelukte pogingen, maar nu heb ik wel een recept wat ik met jullie wilt delen. Heel veel plezier en succes met het maken van je eigen DIY Body Butter en laat me hieronder vooral weten hoe het gegaan is!

DIY Body butter

Het recept:

Dit recept is ongeveer voor een potje.

Ingrediënten:
  • 60 gram kokosolie
  • 60 gram sheaboter
  • 1/4 theelepen vitamine E
  • 2 eetlepels amandelolie
  • 8 druppels essentiele olie naar keuze

 

Benodigdheden:
  • een schaal
  • een grote pan waar de schaal in past maar de bodem niet raakt
  • een mixer
  • een luchtdicht afsluitbaar en uitgekookt potje

 

Hoe ga je te werk:

Zet de grote pan op het vuur en breng hierin een laagje water aan de kook. Weeg de kokosolie en de sheabutter nauwkeurig af in een schaal en smelt deze samen au bain marie door de schaal op de pan met het kokende water te zetten. Draai zodra het water kookt het gas naar beneden en laat de boters rustig smelten totdat er een doorzichtige substantie ontstaat.

Haal zodra de boters helemaal gesmolten zijn de schaal van de pan en laat het een beetje afkoelen. Voeg dan vitamine E en de amandelolie toe en roer het goed door zodat alles goed met elkaar vermengd is.

Zet dan de schaal voor ongeveer een kwartier in de vriezer om de boters weer te laten stollen. Je kan het ook in de koelkast zetten, maar dan duurt het ongeveer 3 kwartier voordat alles weer hard is geworden.

Haal de schaal uit de koeling en klop met een staande mixer, of met een handmixer als je veel uithoudingsvermogen hebt, het mengsel voor minimaal 5 minuten door totdat het eruit ziet als een zachte luchtige crème.

Voeg nu de essentiële olie toe en mix het nog even door. Je DIY Body Butter is nu helemaal klaar om te gebruiken!

Om het te bewaren doe je de creme in een mooi, schoon (liefst uitgekookt), en afsluitbaar potje. Je kan dit potje DIY Body Butter ongeveer twee maanden bewaren, mits je het na elk gebruik weer goed afsluit.

Is het je goed bevallen zelf aan de slag te gaan en wil je nou nog meer verzorgingsproducten gaan maken? Kijk dan even verder op mijn blog voor nog meer eenvoudige recepten om te gaan maken. Succes verzekert!

Wil je liever het recept voor alleen je gezicht? Op deze pagina vind je het recept voor een heerlijke DIY Dagcrème.

Leave a comment