My Bag 0 items - €0,00 0

Hoi, ik ben Annemieke, de vrouw achter Hoofd en lijfzaken.

Met mijn bedrijf probeer ik de badkamers van Nederland plastic en rommelvrij te maken zodat de impact op ons milieu verminderd wordt. Dit doe ik met handgemaakte, natuurlijke en verpakkingsvrije verzorgingsproducten, zonder rommel, die heerlijk in gebruik zijn en goed voor de wereld om ons heen.

Ik ben 39 jaar en getrouwd met Sander. Samen hebben wij twee kinderen, Brent van 5 en Stella van 2, en bewonen wij met veel plezier een rijtjeshuis in De Bilt. Sander en ik hebben elkaar leren kennen op school, zoals dat gaat als je jong bent. We studeerden allebei aan het conservatorium van Utrecht. Het duurde even, maar uiteindelijk kozen we echt voor elkaar en voor een toekomst met elkaar. Samen hebben we al toerend met bands heel Europa onveilig gemaakt. Op 4 april 2013 hebben wij elkaar het ja-woord gegeven.

Begin april 2014, vlak voordat onze zoon Brent werd geboren, werd ik ernstig ziek. Ik was op dat moment 25 weken zwanger. Ik bleek het HELLP syndroom te hebben en dit was zowel voor mij als voor ons kleintje levensbedreigend. Na een paar dagen ziekenhuis werd de situatie zo ernstig dat de doctoren besloten ons kindje hals over kop te halen. Brent had een heel moeilijke start. Hij woog slechts slechts 590 gram en zijn kleine lichaam en organen waren nog zo onderontwikkeld dat het kantje boord was. Maar hij is een vechter, dus hij redde het. Na 2 maanden op de NICU in de couveuse en nog eens 2 maanden op de Neonatologie afdeling te hebben gelegen mocht hij naar huis.

In 2017 was ik zwanger van ons tweede kindje. Het was mijn grootste angst om weer ziek te worden en nog meer van mijn gezondheid in te moeten leveren, dus ik had mijn lichaam zo goed mogelijk voorbereid. Veel trainen en medicatie om vasculair zo fit mogelijk te zijn. Tijdens de zwangerschap ging ik elke maand, naast de tweewekelijkse bezoeken aan mijn de gynaecoloog in Utrecht, naar Maastricht. Hier heeft zich de specialist op het gebied van zwangerschapsvergiftiging gevestigd. Helaas zorgde HG en gevoeligheid voor de grote hoeveelheden medicatie ervoor dat het een zware zwangerschap was. Maar dat gaf niet, alles voor een gezond kind en een gezonde moeder.

Helaas mocht het niet zo zijn, want in september werd ik weer ziek. Niet zo vroeg in de zwangerschap en niet zo heftig als de eerste keer, maar toch weer ziek. Ons meisje, Stella, werd weer met spoed gehaald na een zwangerschap van precies 35 weken. Ze was met haar 2481 gram groot en ook sterk, dus lang heeft ze niet in het ziekenhuis hoeven te blijven. Met twee weken was ze alweer thuis.

Helaas bleek tweemaal het HELLP syndroom een hoop met me gedaan te hebben. Hoewel ik pas veel later door kreeg hoeveel nou eigenlijk precies. Ik wist nog van de vorige keer hoe ik ermee om moest gaan en zetten me 200% in om snel te herstellen. Helaas mocht het ondanks een aantal fantastische therapeuten en behandelingen niet baten.

Vele onderzoeken later bleek dat mijn vaten in geheel het lichaam door de plotselinge en heftige stijging van de bloeddruk beschadigd zijn geraakt. Helaas gold dit ook voor de vaten van de hersenen. Eerst door medicatie en later door een vegetarische levensstijl heb ik die weer een beetje in het gareel gekregen en werden bepaalde klachten minder.

Toch was ik nog verre van de oude, en hoe meer ik probeerde weer 'normaal' te leven, hoe slechter het steeds ging. Mijn klachten hadden een bijzondere overeenkomst met de gevolgen van een hersenschudding waardoor ik in 2020 heb besloten om naar Cognitive FX te gaan. Dit is een kliniek in Utah, Amerika, die lichte hersenschade kan ‘genezen’ waar ik dankzij crowdfunding naar toe kon. Zij hebben mij geholpen om mijn 'hardware', hoe mijn hersenen werken, weer te maken. Ik ben er nog niet helemaal, maar dankzij deze behandeling ziet mijn toekomst er een stuk rooskleuriger uit!

Ik startte mijn bedrijf om weer mee te kunnen doen met de maatschappij op een manier die voor mij nu past. In mijn blog kun je lezen hoe ik mijn leven nu invul en hoe ik nog steeds vecht voor een zo mooi mogelijk leven.

Liefs Annemieke

Wat fijn dat je er bent!

Ik wil je bedanken voor het bezoeken van mijn webshop en ik hoop dat mijn producten je zullen bevallen!

Schrijf je in om altijd up-to-date te blijven!

Vragen?

Call: +31 6 39176293
Email: info@hoofdenlijfzaken.nl
Adres: Albert Schweitzerweg 3, 3731 LA, De Bilt

Stay Tuned for Updates

Contact Us

1229 SE Nehalem, Portland, OR 97202
Call: 503 230 9260
Email: info@soapery.com